Strandsfeer in huis zorgt voor vakantiegevoel

Ik hou van de zee. De zachte tinten van het water, het duingras en het strand. Het geruis van de golven. Heerlijk. En dus zou ik graag deze sfeer mijn huis inhalen. Lijkt jou dat ook wel wat? Het heerlijke vakantiegevoel in huis door een strandsfeer te scheppen? Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Zachte tinten

De basis van een strandsfeer is vooral een zachte kleur. Zandkleur, zachtblauw, of gewoon wit zijn ideale kleuren. Ook zeegroen of de zachte kleur groen van het duingras voldoen prima. Heb je een vrij grote, kale muur? Hang hier dan bijvoorbeeld een tuinposter op of een groot canvasdoek waar de zee of het strand opstaat.

Schelpen en natuurlijke materialen

Maak het plaatje compleet door voor natuurlijke materialen te zorgen. Rieten mandjes, meubels of houten bankjes. Ook linnen of katoen passen mooi bij een strandsfeer. Verzamel schelpen op het strand en leg ze op diverse plekken in de kamer. Bijvoorbeeld in de vensterbank, op een hoektafeltje of maak er een kunstwerk van door van zelfdrogend klei een vaasje te maken en ze daar in te drukken. Er zijn veel kleine accessoires te koop, in strandsfeer, zoals vuurtorentjes of zeilbootjes. Die maken het plaatje helemaal compleet.