Nieuwe zonwering nodig?

Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Denk dan eens aan een zonweringsdoek! Deze doeken ook wel schaduwdoeken genoemd werken net als een parasol. Het grote voordeel van een zonweringsdoek is echter dat deze wat kleiner verkrijgbaar zijn en dat ze niet in een lastige standaard hoeven. Met een zonweringsdoek bespaar je dus veel ruimte en kan je ook een wat kleinere tuin van genoeg schaduw voorzien. Bestel een zonwering doek en geniet van vele voordelen.

Verschillende kleuren

Zonweringsdoeken zijn eenvoudig online te bestellen. Hierbij heb je keuze uit veel verschillende soorten doeken. Zo zijn er doeken met effen kleuren of met patronen. Je kan dus zelf een doek uitkiezen die bij de stijl van je huis en tuinmeubelen past. Er zijn bijvoorbeeld doeken in de veel voorkomende kleuren beige, blauw en grijs. Maar als je liever een opvallende kleur zoals rood of geel wil is dit ook heel goed mogelijk. Ook zijn er vaak gestreepte zonweringsdoeken te vinden. Deze komen ook in verschillende kleuren en hierbij kan je vaak ook de breedte van de streep aanpassen. Je kan een doek dus helemaal naar jouw hand zetten.

 

Beschermd tegen wind én regen

Een zonweringsdoek houdt natuurlijk de zon tegen en zorgt voor schaduw maar heeft ook een beschermende functie. Deze doeken houden namelijk 90 tot 98% van de UVB-straling tegen. Zo kan je beschermt tegen de zon buiten zitten. Naast de schaduw en de bescherming die er gecreëerd wordt zorgt een zonweringsdoek ook voor wat koelte. Ze houden namelijk 70% van de warmtestraling tegen. Tijdens een lange warme zomer is dit dus erg fijn. Als het dan tijdens de warme zomer dan onverhoopt toch een keer regent is er geen probleem. Zonweringsdoeken zijn namelijk allemaal waterafstotend. Het is echter wel belangrijk om na zo’n regenbui of een schoonmaakbeurt het doek goed te laten drogen. Dit verlengt de levensduur aanzienlijk. Als waterafstotend alleen niet genoeg is bestaan er ook nog doeken die geheel waterdicht zijn. Deze zijn dan wel wat dikker dan de normale zonweringsdoek.