Kantoor zonder voetafdrukken

Een goede eerste indruk is veel moeite waard. Zeker als je een bedrijf of winkel hebt weet je hoeveel tijd en moeite het kost om alles netjes en schoon te houden. Goede droogloopmatten kunnen hier bij helpen. Zeker wanneer het herfst of winter is komt er veel vuil en nattigheid van buiten mee naar binnen. Wanneer je geen of een slechte mat hebt bij de entree zul je merken dat het zich gauw verspreidt over het gehele pand. Een droogloopmat is ervoor gemaakt om bij binnenkomst de zolen van de schoenen zo droog mogelijk te maken. Het is beter wanneer de voeten ook goed geveegd worden, maar dat is bij een droogloopmat niet heel hard nodig.

Is het er wel in mijn kleur?

Wanneer je veel geld heb gestoken in het opknappen van je pand en het creëren van de perfecte huisstijl kan ik me voorstellen dat je niet zomaar een matje voor de deur gooit. Gelukkig zijn er tegenwoordig droogloopmatten verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Grote kans dus dat de hoofdkleur van jouw huisstijl ook beschikbaar is. En anders kun je natuurlijk altijd voor een neutrale kleur gaan zoals zwart of donkergrijs. Wellicht een met een patroon erin. Heb je een brede of dubbele deur? Dan kun je ook beter gaan voor een grotere mat die de hele entree bedekt. Zo voorkom je dat bezoekers (perongeluk) recht langs de mat lopen.

Wassen van de droogloopmat

Zo’n mat wordt niet vanzelf schoon natuurlijk. Regelmatig met de stofzuiger eroverheen en/of de mat uitklappen helpt maar is niet voldoende. Hij moet regelmatig gewassen en geïmpregneerd worden. Het wordt aangeraden dit minimaal 2 x per jaar te doen. Het beste kun je dit laten doen door een bedrijf, vraag bij het kopen van de mat na of het ook bij dat bedrijf gedaan kan worden.